MONICA MIRONESCU

Adresa de contact
B212, corp B, str., I. Ratiu 7-9, Sibiu, 550012

MONICA MIRONESCU

Website
Curriculum Vitae
Lista de lucrari
Social

Academic

Discipline de curs curente
  • Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor
  • Analiza senzorială
  • Tehnologia zahărului
  • Tehnologia produselor zaharoase
  • Tehnologii generale în industria alimentară
  • Proiectarea produselor noi
  • Analiza senzorială
  • Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
  • Igiena societăţilor din industria alimentară
  • Tehnologia zahărului
  • Tehnologia produselor zaharoase
  • Igienă alimentară
  • Tehnologii generale vegetale
  • Produse de cofetărie în alimentaţia publică
  • Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentelor în industria zahărului produse zaharoase
  • Practică de specialitate 1
  • Managementul igienei şi al sănătăţii în muncă în industria alimentară
  • Proiectarea şi conducerea proceselor tehnologice în industria conservelor
Afiliere la organizații profesionale / științifice
  • Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România din învățământ, cercetare și producție (ASIAR);
  • Centrul de Cercetare în Biotehnologii și Inginerii Alimentare, ULBS

Publicații reprezentative

Titlu publicațieLink publicație
Mironescu Monica, Știința și tehnologia produselor zaharoase, Ed. Performantica, , ISBN 978-606-685-482-5, Iași, 2016, 187 p
Mironescu Monica, Tehnologia amidonului, 250 p., Ed. Univ. Lucian Blaga Sibiu, ISBN 978-606-12-1186-9, 2015
Mironescu Monica, Mironescu Ion Dan, Bioingineria amidonului. Vol I. Amidonul. Enzimele amilolitice și modul lor de acțiune. Bioconversia amidonului la siropuri de glucoză și maltoză, 255 p., Ed. Univ. Lucian Blaga Sibiu, 2014, ISBN 978-606-12-0807-4 978-606-12-0808-1
Mironescu Monica, Igiena în industria alimentară. Manual pentru uzul studenţilor la forma de Învăţământ la Distanţă, Editura Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, 2013, ISBN 978-606-12-0446-5, 137 p
Mironescu V., Mironescu M., Obţinerea şi asigurarea calităţii produselor zaharoase, Editura Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, 2000, vol I și II, 250p resp. 272p, ISBN 973-651-153-7 resp. ISBN 973-651-158-8

Granturi reprezentative

Denumire grantLink grant
(Coordonator Partener P7) “”Strategic Platform for Ameliorating Tunisian Higher Education on Food Sciences and Technology” SPAAT4FOOD, Application Reference Number 585729-EPP-1-2017-1-TN-EPPKA2-CBHE-JP, sep 2017-oct-2021
(Membru) ”Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” KNOWinFOOD, 2016-1-RO01-KA203-024797”
(Membru) NUTritional LABeling Study in Black Sea Region Countries NUTRILAB, 318946 - FP7-PEOPLE
(Director) Cercetări privind producerea, caracterizarea şi modelarea structurală şi funcţională a polizaharidelor sintetizate de microorganisme extrem halofile, 2009-2011
(Membru) Transfer of innovation-European food safety training, Nov. 2013-Nov.2015

Profile similare